Fiatal gazda pályázat - 2015

Megjelent a Miniszterelnökséget vezető miniszter 24/2015. (IV. 28.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről.

Támogatást vehet igénybe az a természetes személy, aki:

 • a támogatási kérelem benyújtásakor elmúlt 18 éves, de a 40. életévét még nem töltötte be;
 • a támogatási kérelem benyújtásakor rendelkezik
  ba) az 1. mellékletben meghatározott szakképesítések legalább egyikével,
  bb) a 2. mellékletben meghatározott képzés keretében szerzett végzettségek legalább egyikével, vagy
  bc) a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről szóló törvény szerint elismert, vagy honosított, külföldön szerzett, a ba) vagy bb) alpont szerinti szakképesítést vagy végzettséget igazoló bizonyítvánnyal vagy oklevéllel;
 • gazdálkodási tevékenysége fejlesztésére vonatkozó üzleti tervet, annak részét képező SFH-betétlapot és pénzügyi tervet nyújt be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) részére, valamint
 • vállalja, hogy a működtetési időszaktól függetlenül, első alkalommal hoz létre gazdaságot és abban a gazdaság vezetőjeként gazdálkodik.

A támogatás összege, amennyiben a támogatási kérelemben a gazdaságnak a működtetési időszak 4. évének végére vállalt üzemmérete a Vhr. 21. § (2) bekezdése szerinti közleményben meghatározott SFH értékekkel számolva

 • legalább 4 EUME nagyságú, de nem éri el a 7 EUME-t, akkor 20 000 eurónak,
 • legalább 7 EUME nagyságú, de a 10 EUME-t nem éri el, akkor 30 000 eurónak,
 • legalább 10 EUME nagyságú, akkor 40 000 eurónak megfelelő forintösszeg.

A támogatási kérelmet 2015. május 18. és június 1. között lehet benyújtani postai úton az ügyfél lakóhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségére az MVH honlapján közleményben közzétett nyomtatványon.

A Magyar Közlöny 2015. 59. száma ide kattintva megtekinthető.

A fentivel kapcsolatban és egyéb vidékfejlesztési kérdésekben várom továbbra is megkeresését!

Üdvözlettel:
Tóth Márta
Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat
Bács-Kiskun megyei referens
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
30/366-1856

Hálózat a közösségért 2015

malta resizeA Magyar Máltai Szeretetszolgálat az EDF DÉMÁSZ Zrt. támogatásával pályázatot hirdet az áramszolgáltató szolgáltatási területén (Bács–Kiskun, Békés, Csongrád megyék teljes területén valamint Pest megye délkeleti részén) élő, szociálisan hátrányos helyzetű személyek/családok részére.

A program célja a pályázók felhalmozott áramtartozásának rendezése széles körű együttműködések erejét felhasználva.

A bevont szereplők (szolgáltató, civil szervezet, háztartás) összehangolt cselekvésének célja továbbá a kikapcsolt fogyasztók visszacsatolása a villamos-energiafogyasztásba, valamint hogy a támogatott fogyasztókat segítse abban, hogy elkerüljék a hátralék (újra)képződését.

Bővebben...

Pályázat: homlokzati nyílászárók cseréje

Tisztelt Látogatóink!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közzétette a homlokzati nyílászárók cseréjének támogatására korábban beharangozott pályázatot lakossági fogyasztók részére, mely az alábbi hivatkozásra kattintva tekinthető meg:
Pályázat homlokzati nyílászárók cseréjének támogatására - Lakossági energetikai pályázat 2014

A pályázat keretében magánszemélyek pályázhatnak a saját tulajdonú ingatlanjaik homlokzati nyílászáróinak cseréjére maximum 520 ezer Ft értékben.