VállalkozZz- beszélgessünk vállalkozásokról, közösen kötetlenül – 2021. augusztus

Tompa Város Önkormányzata az EFOP-1.2.11-16-2017-00055 kódszámú, Esély Otthon - Tompa város népességmegtartó képességének javítása című pályázat keretében a „VállalkozZz- beszélgessünk vállalkozásokról, közösen kötetlenül” című eseménysorozat 2021. augusztusában elindult.

Augusztus során három beszélgetésen vettek részt az érdeklődők, ahol megismerkedtek a vállalkozásindítás kihívásaival, valamint új koncepciók által meríthettek ihletet. Az első beszélgetés alkalmával, augusztus 12-én a 16 fős közönség Fekete-Pálfi Adriennel találkozhatott. A helyi származású fotóst és vállalkozót, aki Tompáról indította el jól menő vállalkozását, a kezdeti tapasztalatairól és megoldási javaslatairól kérdezték. Ezenkívül mesélt arról is, hogy az elindulás időszakában mennyit jelentett neki a tompai „háttérország”. A második alkalommal, 13 fő látogatott el az augusztus 19-én tartott beszélgetésre, melyen a Tibchili vállalkozás alapítóját, Dobsa Tibort ismerték meg a jelenlévők. Augusztus 27-én 17 fő részvételével megrendezésre került a Kék Elefánt tulajdonosával, Jarjabka Zoltánnal tartott előadás, melyen a vállalkozásépítés előnyeiről és hátrányairól esett szó egyéni szempontokból. Az érdeklődő tompaiaknak a 12 alkalmas előadássorozat ideje alatt lehetőségük volt helyben információkat szerezni a vállalkozásindítás rejtelmeiről, ezáltal jógyakorlatnak is tekinthetőek a beszélgetések.