Városi kitüntetések adományozása

Felhívás

Tisztelt Tompaiak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Tompa Város Önkormányzatának képviselő-testülete megalkotta a városi kitüntetések adományázásról szóló 3/2024. (IV. 19.) önkormányzati rendeletét, mellyel az alábbi kitüntetéseket hozta létre:

a) TOMPA VÁROS KÖZOKTATÁSÁÉRT DÍJ
b) TOMPA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSÉÉRT DÍJ
c) TOMPA VÁROS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSÁÉRT DÍJ
d) TOMPA VÁROS KÖZSZOLGÁLATÁÉRT DÍJ
A díjak azon személy(ek)nek adományozható(ak), aki, vagy akik a munkájukkal, tevékenységükkel a város fejlődését előmozdították, hozzájárultak városunk szellemi gyarapodásához, munkájuk példaként állítható a város közössége elé.

e) TOMPA VÁROSÉRT DÍJ
Ebben a kitüntetésben az részesülhet, aki a település közösségének szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett, hosszú időn át folytatott kiemelkedő munkálkodást, életműve méltó a kitüntetésre.

A városi kitüntetések adományozására javaslatot tehetnek - polgármester, a képviselő-testület tagjai, pénzügyi bizottság tagjai, az intézményvezetők és Városunkért Alapítvány Kuratóriuma mellett -

  • intézményben működő munkaközösség,
  • cég, egyéni vállalkozó,
  • vallási vagy civil szervezet.

A helyi kitüntetésekre a javaslatot Véh László polgármester részére, a Tompai Polgármesteri Hivatalban személyesen, postai úton (6422, Tompa, Szabadság tér 3.), vagy elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címre lehet benyújtani.

A javaslatra az űrlap elérhető az önkormányzat hivatalos honlapján (ide kattintva letölthető), illetve a Tompai Polgármesteri Hivatal titkárságán.

Kérjük, hogy amennyiben javasolni szeretnének valakit, akkor a részletes indokolással ellátott és aláírt javaslatukat 2024. május 15-ig tegyék meg.

A kitüntetések odaítéléséről a képviselő-testület dönt, az átadás nyilvános rendezvényen vagy képviselő-testületi ülésen történik.

Köszönettel:

Tompa Város Önkormányzata